engels-voetbal.nl    ´Footballenzo´

Abbey Stadium

Bespeler: Cambridge United
Capaciteit: 10,847
Geopend: 31 Augustus 1932 

Het is een Ground zoals je die graag wilt zien, zeker in Engeland. Flootlights, oude turnstiles en krakkemikkige hokjes. Abbey Stadium heeft het allemaal.
Hoewel de Attendance altijd rond de 10000 ligt, was er vroeger ook in het Abbey Stadium meer mogelijk. Het record-attendance stamt uit 1970 toen bij een vriendschappelijke wedstrijd tegen Chelsea 14000 toeschouwers op de tribunes aanwezig waren. 

Het was tevens de eerste wedstrijd waarin de Flootlights in gebruik genomen werden.  
De ground heet dus ´The Abbey Stadium´, en wordt gemakshalve ´The Abbey´ genoemd. Maar de volledige naam luisterd naar: The R Costings Abbey Stadium´.  

Cambridge City, niet United, was in de jaren ´30 de grootste club in Cambridge en was eveneens kandidaat om het Abbey Stadium te betrekken. Het stadion leek een beetje op de Manor Ground, het voormalige stadion van Oxford United.

De Main Stand is gehuisvest aan de oostkant van het stadion en loopt langs de gehele zijlijn van het veld. De Dugouts bevinden zich voor deze Main Stand en ook beschikt de tribune over een mediabox en een familie-vak. 

Tegenover The Main Stand bevindt zich The Habbin Stand. Dit is nog een heerlijk ouderwetse tribune met alleen maar staanplaatsen. De beroemde terraces. 

De tribune is vernoemd naar een beroemde fan in de vroegere dagen van de club. Harry Habbin. De zuidkant van de tribune is soms open voor uitpubliek, mocht deze in grote getale op de wedstrijd afkomen. 
The North Terrace, achter het doel, is eveneens een staantribune en bedekt driekwart van de achterlijn. 

The South Stand, of eigenlijk The Marston´s Smooth South Stand, is weer een complete zit tribune.
Deze South Stand was eigenlijk bedoeld voor het uitpubliek, maar wordt steeds vaker gebruikt voor thuispubliek die lekker zittend naar de wedstrijden willen kijken.Daarnaast is de South Stand een redelijk nieuwe tribune dat pas in 2002 geopend werd.  

De eerste wedstrijd die in het Abbey Stadium gespeeld werd was op 31 augustus 1932 in een vriendschappelijke wedstrijd tussen Cambridge United en Cambridge University Press.

 

The Main Stand van The Abbey 

 

 

De terrace van The North Stand 

The Habbin Terrace in volle glorie 

The South stand met rechts The Habbin Terrace 

Beeld van The South Stand dat dateert uit 2002

 

Laatst bijgewerkt: Juli 2013
Footballenzo  |  footballenzo@hotmail.com