www.engels-voetbal.nl (since 2010)
'Not the best website, but it's in the top one'

De ellendige mooie zomerstop

 

 

 Jarenlang heb ik de ellenlange zomerstop omschreven als een ellendige zomerstop. Maar ondanks dat ik inmiddels wel weer zin krijg in het nieuwe seizoen, is er deze zomer iets veranderd. Deze zomerstop gaat de boeken in als de zomerstop der zomerstoppen. Ik heb ervan genoten.

Neem nou mijn ogen. Deze kregen rust en in plaats van het horror-voetbal van Villa onder Bruce, dat enkel en alleen maar gericht is op resultaat, mochten de pupilletjes voor een paar kleine maandjes kijken naar bloeiende bloemetjes, grazende koetjes en pittoresk ogende boerderijtjes.

Ook mijn oren waren prima tevreden. De altijd zelfde interview van de Villa-manager bleef ze even bespaard en de altijd klagende FC Groningen-boer bleven eveneens weg uit de gehoorgangetjes. Heerlijk.

Het stuk hersen dat over de financiën gaat kwam ook tot rust. Hij hoefde even geen dure Engelandtripjes te begroten en had slechts een klein beetje vakantiewerk om te kijken of er een tuinhuisje geplaats kon gaan worden, zonder dat de seizoenkaarten van Aston Villa en FC Groningen in gevaar zouden gaan komen. Hij heeft wel eens voor hetere vuren gestaan.

Ook mijn maag was blij met de zomerstop. Even geen gore lerenlappen hamburger op gortdroog brood of een Engelse Pie met meer calorieën dan een gevulde Nijlpaard op een bedje van sla. Nee, het maagje kreeg weer vaker Hollandse pot van moeders de vrouw met slechts een enkele keer een uitstapje naar de plaatselijke Chinees.

Ergens in mijn lichaam werd mijn zenuwstelsel ontzenuwd door even geen stress te hebben of het vliegtuig wel gehaald werd en of mijn Engelse onbetrouwbare trein nu wel of niet reed.

Mijn hart was misschien nog wel het gelukkigste onderdeel van allemaal. Daar komt alle Villa-ellende tenslotte samen en nu kon hij zorgeloos het bloed door het lichaam pompen, zonder ook maar één keer over te slaan.

Over bloed gesproken. De kleur van mijn bloed krijgt door het jaar heen een wat ongezonde claret-achtige kleur om in de zomer even weer rood te mogen worden.  

Nee, het is een heerlijke zomerstop. Maar toch mis ik al de voettocht naar het magische Villa Park en het gevoel dat we vandaag dan eindelijk weer eens kunnen gaan winnen. Een paar maanden zonder het mozaïek van de Holte End is slecht voor mijn ogen en de roar van dezelfde Holte End wordt door mijn oren gemist. De hersenen beginnen het gevoel te krijgen dat er na tal van kansloze seizoenen er nu eentje aan zit te komen voor de geschiedenisboeken. De maag begint te knorren bij de gedachte aan een pint die ze als zodanig alleen in Engeland schenken en de drang naar de authentieke voetbalzenuwen worden weer groot.

Ik bedoel alleen maar te zeggen; een dergelijke zomerstop doet de voetbalsupporter van een club zonder prestaties goed, maar ‘my goodness’. Het heeft nu lang genoeg geduurd.

Tot de volgende column,
Ferdi Delies
Top | engelsvoetbal@yahoo.com